Glamping en luxe kamperen

Inpakken voor je glamping vakantie
Ik pak mijn koffer...

Lekker op vakantie! Een paar dagen of zelfs enkele weken ontspannen en tijd voor de leuke dingen nemen. Helaas begint de vakantie vaak met veel stress. Want er moet ingepakt worden. Zelfs al de accommodatie over veel faciliteiten beschikt wordt de bagage-berg vaak groter dan oorspronkelijk bedacht. Wij hebben enkele tips om de voorbereiding van de vakantie iets gemakkelijker te maken.

koffer pakken voor glamping vakantie

Maak een lijst

Op het internet zin veel lijsten te vinden met de basisbenodigdheden. Informeer je voor vertrek over de inboedel van je accommodatie en of eventueel dingen ter plaatsen gehuurd kunnen worden. Kinderbed en kinderstoel nemen veel ruimte in beslag en vaak is het prettiger om ze bij aankomst al in de accommodatie te hebben staan. Campingkidz bied een handige paklijst voor de campingvakantie. Draai hem uit en streep maar door!


Minder is meer

Of: neem niet te veel mee! Op vakantie draag je je kleding vaak veel langer als thuis en ook voor kinderen is veel minder kleding nodig. Ga je naar een zonnige bestemming? Tip: neem wat handwasmiddel mee! Je kan af en toe een klein handwasje draaien en de spullen zijn zo weer droog. Speelgoed is ook vaak overbodig, want niet interessant op vakantie. Behalve een bal, emmer en schep en de favoriete knuffel hebben kinderen weinig nodig. Te veel bagage staat vaak in de weg en is onhandig in de auto. En mis je toch iets kun je het vaak ter plekke ook kopen.


Huur ter plaatse

Grote dingen zoals (kinder-) fietsen, en kinderstoel of -bed en misschien een bolderwagen kun je het beste ter plaatse huren. Maar ook beddengoed, keukenhanddoeken en misschien badhanddoeken kunnen vaak gehuurd worden en dat scheelt aanzienlijk bagage. Maar het scheelt ook wasgoed na de vakantie. Gehuurd beddengoed mag je tenslotte gewoon achter laten. Je eigen beddengoed moet je na je vakantie weer wassen en opbergen. Het zelfde geld voor alle handdoeken. Ga je langer op vakantie kun je zelfs een keer schone handdoeken vragen voor een klein bedrag. Ga na of afwasmiddel, vaatdoekjes en afwasborsten (of zelfs een vaatwasser) in de accommodatie beschikbaar zijn. Tegenwoordig hoef je namelijk vrijwel geen huishoudelijke spullen als een veger en blik, afwasteiltjes, afwasmiddel en vaatdoekjes, mee te nemen.


glamping bij GoGlamping
facebook pinterest